Torna enrere

De Vilanova de la Sal a l’ermita de Sant Miquel de Privà, l’ermita de Sant Cap i Vilanova de la Sal

Camí de desnivell baix que ens permetrà accedir al turó on es troba l’ermita de Sant Miquel de Privà i visitar l’ermita Troglodítica de Sant Cap.

Distància
2,5 Km
Desnivell
+- 100 m
Senyalització
No senyalitzat
Durada
50 m
Dificultat
Facil
Veure fotos
Icones d'informació (posar el cursor damunt)
camí d'anada i retorn Primavera Estiu Tardor Hivern Covertura movil Mal temps Dur planell hi ha fonts? bonics paisatges
SI SI NO SI SI NO SI SI NO SI

S’hi arriba des de la carretera C-12, poc abans d’arribar al poble de les Avellanes trobem el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes; prenem el trencall que passa per davant del Monestir i continuem per la pista asfaltada (1,6 Km.). Bifurcació: prenem la carretera de la dreta que ve del poble de les Avellanes (400 m.). Bifurcació: prenem la carretera de l’esquerra (700 m.) que ens portarà a l’entrada del poble de Vilanova de la Sal per la carretera LV9046 que ve de Gerb.

Mapes: Comarcal Noguera Pallaresa i Montsec de l'Alpina

Descripció de l'itinerari
 • Sortim del poble de Vilanova de la Sal, s'estaciona el cotxe a l’entrada del poble en una gran plaça al costat de l’església (606 m.)

 • 00 h 00’ Sortim de la plaça del poble de Vilanova de la Sal (606 m.) que hi ha davant de l’església. Font. Agafarem el carrer de la dreta del portal d’entrada al poble que al principi és suau, per accedir a la part alta del poble, i per continuar té una forta pujada pavimentada que pocs metres abans del coll és una pista de terra.

 • 00 h 10’ Un ample coll (676 m.) rodejat de bosquets d’alzines i garrics. Magnifiques vistes sobre la Vall del Barranc Fondo. Als pocs metres deixem la pista per agafar un carriol a l’esquerra (poc marcat) que ens portarà a l’ermita de Sant Miquel de Privà que es veu al cim del turó.

 • 00 h 15’ Ermita de Sant Miquel de Privà. (713 m.) Magnifiques vistes sobre la plana de Vilanova de la Sal, el Mont Roig i al fons el Montsec. Retornem pel camí que hem pujat fins al coll.

 • 00h 20’ Coll. Esquerra. Continuem per la pista principal que voreja el turó de l’ermita i perd alçada. 

 • 00 h 22’ Cruïlla. Recte. Deixem la pista de l’esquerra, continuem per la pista que voreja el turó de l’ermita fins trobar una esplanada on s’acaba la pista. A pocs metres es troba l’ermita de Sant Cap.

 • 00 h  25’ Ermita de Sant Cap: capella bastida en una balma que li fa de sostre i de parets; la façana és de carreus, tapant l’entrada de la balma. A l’esquerra de l’entrada de l’ermita trobem una petita estança que ens permetrà veure l’interior de l’ermita, actualment tancada, les claus es guarden a Vilanova. Magnifiques vistes sobre la vall del barranc Fondo. Prenem a la dreta de l’ermita el camí de la vall que ens portarà de nou al poble de Vilanova de la Sal. El camí voreja el turó de l’ermita de Sant Miquel entre camps erms i rodejat de bosquets d’alzines i garrics.

 • 00 h 40’ Pista. Esquerra. Prenem la pista de l’esquerra en direcció a cal Masia i al poble de Vilanova de la Sal.

 • 00h 45’ Vilanova de la Sal. Creuem el poble en direcció a l’església, punt d’inici del recorregut.

 • 00h 50’ Plaça de l’església.
vilanova de la sal
on dormir
 • Pensió La Porta del Montsec, Tel. 973 454 008
on menjar
enllaços de interes

 

Envia correu a l´autor