Torna enrere

De Corçà a la Torre de les Cloncues

Camí de desnivell mitjà que ens permetrà accedir al turó encinglerat on es troba la Torre de les Conclues amb panoràmiques fascinants sobre el congost de Fet i del proper congost de Mont-rebei.

La Torre de les Conclues també és anomenada com a Torre de Portaclosa o Torre de les Tinyoses, ja que fou el lloc on s'aïllava el ramat afectat de la tinya.

La Torre de les Conclues del segle XIII sorgí com a enclavament estratègic per controlar la ribera del riu Noguera Ribagorçana a l'estret de Fet. Antigament, abans de la construcció de l'embassament, hi havia un camí que seguia el curs del riu sobre unes estaques clavades a la roca segons els avis de Corçà.

Distància
4,2 Km (sol anada)
Desnivell
+- 200 m
Senyalització
Cartells
Durada
1h:10m
Dificultat
Fàcil
Veure fotos
Document PDF
Icones d'informació (posar el cursor damunt)
camí d'anada i retorn Primavera Estiu Tardor Hivern Covertura movil Mal temps Dur planell hi ha fonts? bonics paisatges
SI SI NO SI SI SI SI SI NO SI

S'hi arriba des de la carretera C-12 poc abans d'arribar al poble d'Àger.

Mapes: Comarcal La Noguera y Alpina Montsec

Descripció de l'itinerari
 • Sortim del poble de Corçà, s'estaciona el cotxe a l'entrada del poble en una petita plaça davant del bar (680 m.)

 • 0 h 00' Poble de Corçà (680 m.) Ens dirigim a l'església. Per darrera d'aquesta prenem un carrer que davalla suaument en direcció a ponent, al peu d'una paret trobem el camí empedrat amb còdols que baixa en forta pendent entre camps d'oliveres i camps erms fins arribar a la pista que hi ha sota el corral del Batlle. El camí està una mica brut però és molt més agradable i curt que el camí marcat (Carretera).

 • 0 h 08' Cruïlla. Esquerra. Deixem a la dreta un pèl més amunt el corral del Batlle i la pista que ve de la carretera que baixa a l'embassament. Seguim per una pista antiga entre barrancs.
 • 0 h 20' Cruïlla. Cartell. Esquerra. La pista de la dreta ve de la carretera asfaltada que baixa al pantà. Prenem la pista de l'esquerra i creuem el barranc de les Colomines (554 m,) i voregem un gran camp de conreu.
 • 0 h 23' Cruïlla. Cartell. Dreta. Deixem la pista que continua recte i prenem la de la dreta direcció al mas i corral del Joaquim vorejant camps de conreus.
 • 0 h 31' Mas del Joaquim. Situat en una petita collada (572 m.), continuem recte per una pista més deteriorada que mor en un gran camp de conreu erm.
 • 0 h 36' Camp de conreu. Cartell. Creuem el camp erm en direcció SW en direcció a la pineda.
 • 0 h 37' Cartell. Carriol que s'endinsa a la pineda de la serra d'Espins on s'endevinen antigues feixes de conreus, envaïdes per la pineda.
 • 0 h 43' Llom de la Serra d'Espins (614 m.), allargada en sentit de SE a NW. Baixarem a la collada que tenim al SW, després de la qual s'alça una cresta calcària que barra el pas. Perdem una mica més d'alçada i agafem un carriol ben marcat que voreja la cresta per la dreta fins una petita colladeta tallada a la roca.
 • 0 h 47' Coll. Passem el coll i descendim vorejant les parets de la cresta per un carriol no gaire marcat direcció SW fins un petit coll. Baixem una vintena de metres per un barranc per ascendir-ne per un de pròxim per evitar una zona rocosa i arribar a un altre coll.
 • 0 h 52' Pugem el pedregós pendent entre sabines i algun pi que ens atansarà al cim del turó on trobarem la Torre de les Conclues. 1 h 15' Torre de les Conclues (700 m.), ocupa el cim del turó encinglerat.
on dormir  
on menjar
enllaços de interes
Envia correu a l´autor