Torna enrere

Aiguabarreig Segre – Cinca

Recorregut circular i planer, que enllaça els nuclis Seròs – La Granja d’Escarp – Massalcoreig - Seròs

Distància
32,140 Km
Desnivell
+-147 m
Senyalització
rètols
Durada
3:50h
Dificultat
Facil -
Veure fotos
Document PDF
Track GPS Garmin
Icones d'informació (posar el cursor damunt)
camí d'anada i retorn
Primavera
Estiu
Tardor
Hivern
Covertura movil
Mal temps
Dur planell
hi ha fonts?
bonics paisatges
SI
SI
NO
SI
SI
SI
SI
SI
NO
SI

La població de Seròs està situada al sud de la comarca del Segrià, a 22 kms de la ciutat de Lleida. Te una superfície de 86,20 qms2. Es pot arribar per la A-II i la N-II agafant la sortida de Fraga o la de Soses. També per la C-242 des de Maials.

Descripció de l'itinerari
 • Som davant de la rotonda de la sortida del poble de Seròs. Pedalarem en direcció a Maials, al finalitzar la primera corba a mà esquerra trobarem un camí a la dreta que ens durà al riu, mentrestant hom pot gaudir de la natura que l’envolta i els vells paratges naturals.
 • En les proximitats trobarem uns bancals d’arbres fruiters ens endinsarem fins a trobar la carretera LP-7041 que ens durà cap al Monestir Trinitari Femení d’Avinganya (s.XIII), situat a mà esquerra.
 • Si hom està cansat és un moment ideal per fer un petit descans i un mos a mesura que també pot observar la gran arquitectura que sobresurt en mig de l’horta.
 • Un cop reposats tornarem a la carretera i girarem cap a l’esquerra en direcció a la Granja d’Escarp.
 • Travessarem un pont que creuarà el riu Segre i girarem cap a la dreta on trobarem uns cartells informatius sobre l’aiguabarreig. Al fons i a pocs metres trobarem una clariana a on podrem gaudir d’unes magnífiques vistes de la confluència dels dos rius Segre i Cinca.
 • Un cop hem gaudit dels paratges i de la vista tornarem cap a la carretera en direcció a la Granja, ens desviarem cap a la dreta observarem una construcció gran amb un cloquer que sobresurt per sobre la construcció, es tracta del Convent d’Escarp de l’ordre del Císter fundat al 1213 per Arnau II i només queda la construcció del s.XVIII.
 • Continuarem en paral.lel al Segre i després al Cinca fins a Massalcoreig.
 • Observarem una cruïlla on trobarem tota mena d’explicació de l’Aiguabarreig, ens dirigirem en direcció est amb destinació l’Itinerari de la Badina, allí si hom està molt cansat podrà fer un descanset i aprofitant l’observatori podrà gaudir de la fauna de la zona.
 • Un cop recuparats tornarem a Massalcoreig pel mateix
  camí, i un cop al poble girarem a l’esquera en direcció nord, que ens durà a un pantà situat al bell mig de dos turonets pelats, destacant el tossal Punxent.
 • Tornarem pel mateix camí que hem vingut fins a passar els dos pantans, on veurem un camí (Massalcoreig – Seròs) que ens durà cap a Seròs entrant pel camp de futbol i solament haurem de girar cap a la dreta per tornar al punt de partida.
on dormir  
on menjar
 • Restaurant La Font - Seros - Telef. 973-780549
enllaços de interes

 

Envia correu a l´autor