Torna enrere

Del Poble de Baro, Gerri de la Sal al Pont de Baen

Trajecte que ens permetrà conèixer l'antic camí que unia el poble de Baro amb Gerri de la Sal pel marge esquerre del riu Noguera Pallaresa que permetia la veneració de l'Ermita d' Ardebol (Segle XII) amb magnífiques vistes i racons del Riu Noguera Pallaresa.

Igualment ens permetrà visitar el poble de Gerri de la Sal amb les seves Salines i el Monestir Romànic de Santa Maria de Gerri (Segle XII)

Distància
7,80 Km
Desnivell
+- 100
Senyalització
Cartells Consell Comarcal
Durada
1h45m
Dificultat
Fácil
Veure fotos
Document PDF
Icones d'informació (posar el cursor damunt)
camí d'anada i retorn
Primavera
Estiu
Tardor
Hivern
Covertura movil
Mal temps
Dur planell
hi ha fonts?
bonics paisatges
SI
SI
SI
SI
SI
SI
SI
SI
SI

Sortim dels afores del poble de Baro, s'estaciona el cotxe a la vora del pont d'Arcalís (280 m.)

S'hi arriba des de Pobla de Segur (uns 10 km.) prenent la carretera N-260 al Port de la Bonaigua França.
Descripció de l'itinerari
 • 0 h 00' Baro (999,- m) Pont d'Arcalís. A la vora tenim l'antic pont que es troba en desús i en un estat lamentable. Creuem el riu pel pont.
 • 0 h 01' Cruïlla, cartell. Dreta, seguirem direcció Gerri de la Sal per la pista forestal que transcorre pel marge esquerre del riu entre prats d'herba i camps abandonats. La carretera que segueix recte ens portaria a Arcalís.
 • 0 h 20' Cruïlla, cartell. Recte. El camí de l'esquerra ens portaria a Arcalís, continuem per la pista entre vegetació de ribera i bosc de pins.
 • 0 h 50' Bifurcació, cartell. Recte. El camí de la dreta ens porta al Pont d' Ardebol (693 m.). Guanyem alçada per un camí pavimentat fins trobar l'Ermita d' Ardebol (Segle XII). Magnífiques vistes sobre el riu Noguera Pallaresa i el llogaret del Comte, continuem pel camí que hi ha darrera de l'Ermita que pren alçada i ens aproparà als horts encara conreats de les afores de Gerri de la Sal.
 • 1 h 20' Cruïlla, cartell. Recte. El camí de la dreta ens porta al pont de Gerri de la Sal i ens permetrà donar un tomb pels carrerons estrets del poble i visitar les Salines. Continuem recte direcció al Monestir Romànic de Santa Maria de Gerri (Segle XII)
 • 1 h 22' Cruïlla, cartell. Recte. Deixem el camí d'Espla Xic de la dreta per continuar recte al Monestir Romànic de Santa Maria de Gerri (Segle XII)
 • 1 h 23' Monestir Romànic de Santa Maria de Gerri (Segle XII) Tornem enrere fins a trobar el cartell del Camí d'Espla Xic.
 • 1h 24' Cruïlla, cartell. Esquerra seguim pel camí d' Espla Xic. Continuem vorejant el riu Noguera Pallaresa pel seu marge esquerre. Al principi transcorre entre antics edificis annexes del Santuari i més tard per camps de conreus abandonats i el riu. El camí desemboca a un gran camp que serveix de magatzem de maquinària i de troncs d'arbres.
 • 1h 39' Pista. Recte. Seguim la pista que ens portarà al pont de Baen, cruïlla am la carretera N-260
 • 1h 45' Pont de Baen. Cruïlla amb N-260
on dormir
on menjar
 • Les Cassoles de Baro 973 662 124
enllaços de interes

 

Envia correu a l´autor