Torna enrere

El PR C-124 i la Ruta dels Segadors

L’excursionista Cèsar August Torras, tanmateix, en la seva guia La Cerdanya, valls altes del Segre, editada l’any 1924, descriu amb detall aquest recorregut i empra el present d’indicatiu quan afirma que és un camí que “acostumen a seguir els gosolans a peu quan el pas de la montanya no està privat per les neus”.

Distància
29 Km
Desnivell
+-1200
Senyalització
marques GR-PR
Durada
7h 30m
Dificultat
Molt fisic
Veure fotos
Document PDF
Track GPS Garmin
Icones d'informació (posar el cursor damunt)
camí d'anada i retorn Primavera Estiu Tardor Hivern Covertura movil Mal temps Dur planell hi ha fonts? bonics paisatges
SI SI SI SI NO SI NO SI SI SI
S`hi pot arribat per la carretera B-400 que parteix del Collet, al quilòmetre 112,9 de la carretera comarcal d'Abrera a Bellver de Cerdanya(eix del Llobregat: antiga C-1411 i actualment C-16/E-9).
-Recentment s'ha asfaltat el tram de carretera comprès entre Tuìxén i Gósol (C-563).
-Podem també arribar a Gósol venint des de: St Llorenç de Morunys(per La Coma i La Pedra), a través del Port del Compte(venint de Solsona) i venint de la Seu d'Urgell.

* Mapa Alpina del Cadi

Descripció de l'itinerari
 • Gósol: sortint pel carrer de la Cerdanya en direcció a Font Terrers (GR-107-150) per arribar al Collell i les Bassotes.
 • Després, ja estrictament pel PR-C-124, puja fent llaçades al prat Socarrat i ateny la serra Pedregosa, amb un gran panorama de la paret N del Pedraforca, la serra d’Ensija i la fageda de Gresolet.
 • El pendent, a partir d’aquí, esdevé suau fins al pas dels Gosolans, des d’on es pot anar a la propera font Tordera o al mateix Comabona.
 • Un dels cims més rellevants del Cadí (2.547 m) i amb una vista sensacional de la Cerdanya.
 • Ara uns 30 min seguint el GR-150-1 (variant del GR-150) per la carena. La cabana dels Cortils, a la capçalera de la coma del mateix nom, és un aixopluc útil i proper en cas de mal temps inesperat.
 • Una altra opció, molt interessant i recomanable, és fer l’itinerari en condicions hivernals, amb esquís o raquetes. Sempre amb bona neu, de Gósol al pas dels Gosolans no hi ha cap dificultat, ni tampoc per acabar de pujar al Comabona.
 • Ja en vessant cerdà, el camí davalla per inclinació forta al prat d’Aguiló, on hi ha el Refugi Cèsar August Torras, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, guardat a l’estiu i alguns caps de setmana i llavors amb servei de begudes i menjador.
 • La ruta segueix després la pista que hi puja des de Montellà fins al coll de l’Home Mort, on una pista forestal a la dreta i després un camí a través d’una magnífica pineda de pi negre i pi roig ens deixa al fons de la Baga de Ridolaina.
 • El camí, ara planer, ens duu al cortal de l’Oriol i la font Tosca per baixar a les planes d’Hereus i el pla de Nas.
 • Un cop a Nas, agafem el camí Vell, amb perspectives formidables de Bellver i la Batllia, i enllacem amb un vial ramader molt a prop d’Olià (GR-150).
 • Un cop a Nas, agafem el camí Vell, amb perspectives formidables de Bellver i la Batllia, i enllacem amb un vial ramader molt a prop d’Olià (GR-150)
Pedraforca des de Les Abeurades
CASTELL I POBLE DE GOSOL
on dormir
 • HOTEL BELLAVISTA- BELLVER DE CERDANYA - TELEF. 973-510000
on menjar
 • EL CANTÓ - BELLVER DE CERDANYA - TELEF. 973-511024
enllaços de interes

 

Envia correu a l´autor