Torna enrere
PR-111. DE GESSA-CORRAU DE RUDA - GESSA   

És un recorregut pensat per fer en una sola jornada però d'una gran duresa, ja que a les set o vuit hores de marxa cal afegir-hi els gairebé 1.000 metres de desnivell.

Distància
24,44 Km
Desnivell
+1100 / -1100 m
Senyalització
Marques Groges
Durada
7h:30m
Dificultat
ALTA
Veure fotos
Document PDF
Track GPS Garmin
Icones d'informació (posar el cursor damunt)
camí d'anada i retorn Primavera Estiu Tardor Hivern Covertura movil Mal temps Dur planell hi ha fonts? bonics paisatges
SI SI SI SI SI NO SI SI NO SI
A Vielha per la N-230, seguir la C-28 fins a Gessa

Un cop a Gessa podrem admirar dues cases que destaquen pel seu interès artístic: la casa des De Ròsa, que segons la data del llinda de la porta va ser bastida l'any 1589 -declarada monument històric l'any 1980-, amb una preciosa torre cilíndrica amb coberta piramidal de pissarra. I la casa ço de Celina construïda l'any 1575 i que conserva l'escut.

  • Partint de Gessa (1232m), ens enfilem per la pista que porta al Refugi forestal de Mont-Romies. (1763m)
  • D'aquí, un camí ens portarà a la Camara d'Arties i, seguint el traçat de la conducció d'aigua, s'arriba a Coret de Prüedo (2010m).
  • D'aquesta zona alta, la forta baixada per la Coma de Montanèr (2040m) dóna pas a la gran prada que se'ns obre a la Val d'Aiguamòg.
  • Arribarem aprop dels Banhs de Tredòs (1750m) - http://www.banhsdetredos.com/ , ideal per fer nit i continuar al matí següent?
  • En aquest punt, encararem la darrera pujada als plans de Porèra (2022m) ; i finalment baixarem a la Val de Ruda, on el PR s'ajunta amb la variant 4 del GR-211, anar cap a Tredòs, Salardu i Gessa.

Tambe a Gessa podrem visitar l'església parroquial de Sant Pere, del segle XVIII, construïda a sobre d'una altre de romànica i de la qual es conserva encara un peu de l'altar i una pica beneitera; la portalada de l'església actual és d'estil neoclàssic i el campanar, separat de l'església, fou construït amb els materials procedents d'una torre fortificada de principis del segle XIV.

Panoràmica dels Banhs de Tredòs
Salardu i Gessa
La vall de Ruda
on dormir
  • Hotel Petit Lacreu- Salardu- Tel: 973 644222
on menjar
  • Casa Rufus - Gessa - Telef. 973-645246
enllaços de interes

 

Envia correu a l´autor