El Dr. Pearson, fill de l'Ambrose i l'Hannah, va néixer a Lowell, Massachusetts, el 3 de Juliol de 1861 i va morir juntament amb la seva dona el 7 de maig del 1915 davant de les costes d'Irlanda a bord del transatlàntic Lusitània el qual es va enfonsar al ser torpedinat per un submarí alemany.
Es va graduar amb diplomes d'Enginyeria Química, elèctrica i Minera, convertint-se després de la graduació en director de la Sommerville Electric Light Company

El primer viatge que fa el Dr.Pearson a Barcelona va ser al Juny del 1911. va arribar a la capital catalana en el seu propi vagó llit, en un llarg recorregut que el va dur de Londres a Barcelona, passant per Irún i Madrid i es va hostatjar al Gran Hotel Colón, una joia modernista situada a la cantonada de la plaça de Catalunya amb el passeig de Gràcia. En aquest hotel va ser on el Dr.Pearson i l'enginyer Carles Montañés van mantenir una llarga conversa continuació de la mantinguada unes setmanes abans a Londres, exposant-li el projecte d'electrificació de Catalunya.